Revisie benelux deel 50

In de cabine werden de schakelaars voor de rode sluitlichten vervangen door 2 nieuwe exemplaren. Maar wel 2 exemplaren die goed passen bij de leeftijd van de Benelux Hondekop.

In de ABk 220902 werd er hard gewerkt om het interieur terug te plaatsen. Eerst werd er een proefopstelling gemaakt.

Nadat goed duidelijk was hoe de banken weer terug geplaatst moesten worden, konden de vrijwilligers dit doen bij alle 4 1e klascoupés. Ook de 2e klascoupé werd weer ingericht. Later werden de zittingen er tijdelijk uitgehaald om de verwarmingselementen terug te plaatsen onder de zittingen.

De andere 2e klascoupé krijgt een andere functie. Deze ondergaat nu een verbouwing tot keuken. Dit om onze toekomstige reizigers te kunnen voorzien van een smakelijk hapje en drankje.

Vele stickers in de Benelux Hondekop waren aan vervanging toe. En dus werden er nieuwe stickers gemaakt die zoveel mogelijk lijken op de oude stickers. Inmiddels zijn de meeste stickers vervangen. Uiteraard zijn de nieuwe stickers zowel in het Nederlands als in het Frans, wat het beste past bij een internationale trein.

De automatische koppelingen moeten natuurlijk ook goed werken. En dus ondergaan deze ook een revisie. Eerst de koppeling van de BDk 220902. Op de foto is goed te zien de dubbele rij elektrische verbindingen. Deze waren alleen de vinden bij de Benelux Hondekoppen.

Tot slot terug naar de cabine van de BDk 220902. Hier zijn vele onderdelen weer terug geplaatst en is de cabine- en meetverlichting weer werkend gemaakt.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar.
En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Allan Freije, René Bogers, Patrick Soutendijk en Fermon Bosman.

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Nieuws

Revisie benelux deel 51

Revisie benelux deel 51

Na het terugplaatsen van de verwarmingselementen onder de zittingen, werden voor de verwarmingselementen, de roosters teruggeplaatst. En onder de BDk 220902 werden de accu’s teruggeplaatst. In de ABk 220902 nadert de keuken zijn voltooiing.

Revisie benelux deel 50

Revisie benelux deel 50

In de cabine van de BDk 220902 zijn vele onderdelen weer terug geplaatst en is de cabine- en meetverlichting weer werkend gemaakt, schakelaars voor de rode sluitlichten vervangen door 2 nieuwe exemplaren. De 1e en 2e klascoupés zijn weer ingericht

Onderhoudsrit 766

Onderhoudsrit 766

Dienstregeling overbrenging Mat’54-treinstel 766 naar Leidschendam.

Datum: vrijdag 15 maart 2024