Revisie benelux deel 49

Allereerst de cabine van de BDk 220902. Hier zijn de nodige onderdelen gedemonteerd die in de werkwagen werden opgeknapt.

Er is weer veel werk verzet in de ABk 220902. Zo zijn de binnenste raamlijsten weer teruggeplaatst na een schilderbeurt.

In de aparte 1 e klasse coupes is een begin gemaakt met het terugplaatsen van het interieur. Zo is eerst in het plafond nieuwe isolatie aangebracht. Daarna konden de plafondplaten terug worden geplaatst.

Later werden de nieuwe wandpanelen geplaatst. Ook is er een begin gemaakt met het terugplaatsen van de bankframes.

In Nieuw-Vennep stonden onze containers met reserve onderdelen van onze Hondekoppen. Deze moesten daar weg en zijn nu in Roosendaal bij onze Benelux Hondekop geplaatst.

In het vorige maandverslag was te lezen dat een gedeelte van de kopwand van de BDk 220902 blauw was geschilderd. Nu is bijna de gehele kopwand mooi blauw.

Nadat de verf voldoende gedroogd was, kon men de opgeknapte connectors terugplaatsen.

Dit onderdeel uit de cabine, wat zich achter de machinist bevindt, is ook grondig opgeknapt.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar. En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Allan Freije, Misha van Stiphout en Bert Veldhoen.

Met dank aan onze sponsors:

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Nieuws

Revisie benelux deel 50

Revisie benelux deel 50

In de cabine van de BDk 220902 zijn vele onderdelen weer terug geplaatst en is de cabine- en meetverlichting weer werkend gemaakt, schakelaars voor de rode sluitlichten vervangen door 2 nieuwe exemplaren. De 1e en 2e klascoupés zijn weer ingericht

Onderhoudsrit 766

Onderhoudsrit 766

Dienstregeling overbrenging Mat’54-treinstel 766 naar Leidschendam.

Datum: vrijdag 15 maart 2024

Dienstregeling 766

Dienstregeling 766

Dienstregeling overbrenging Mat’54-treinstel 766 na eerste onderhoudsweekend.
Datum: zondag 10 maart 2024