Inmiddels zijn alle buitenste raamlijsten voorzien van een mooi laagje grijze verf.

Binnenin de BDk 220902 werden bij het balkon de laatste plafondplaten terug geplaatst. Geen gemakkelijke klus.

De grote coupé van de BDk 220902 werd zo leeg mogelijk gemaakt om zo de vloer te reinigen.

Er werden ook voorbereidingen getroffen voor het terugplaatsen van het interieur in de BDk 220902. Zo werden de bagagerekken grondig gereinigd. Eerst met een hogedrukspuit en daarna met een roterende borstel.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar.
En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Fermon Bosman, René van Schaik en Allan Freije.

Met dank aan onze sponsors:

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Van de 3 binnenste cabineramen werden het hout verwijderd, wat nodig was voor het stralen, en met de nodige moeite werden de buitenste cabineramen terug geplaatst. Binnenin de BDk 220902 werden bij het balkon de laatste plafondplaten terug geplaatst

De werkzaamheden in de grote coupé van de BDk 220902 gingen weer verder met het terugplaatsen van de schotten voor het mechaniek van de draairamen. Maar voor het terugplaatsen hiervan werd eerst het mechaniek getest en waar nodig schoongemaakt.

Nu het casco van de BDk 220902 klaar is, gingen de vrijwilligers verder in dit rijtuig. In Zutphen waren vrijwilligers bezig met de draaistelrevisie van 2 Benelux draaistellen bij Strukton.