De Punt. de thuisreis

Na een weekend van filmen ging de 766 weer terug vanuit Groningen, met de "kogelgaten" nog zichtbaar op de trein

Op maandag 27 oktober 2008 reed de 766 na een lang weekend filmwerk voor de kaping bij De Punt Groningen naar huis, Utrecht Cartesiusweg

Alle foto's op de pagina zijn genomen door: Paul Delcour

Linkjes van diverse fotos en flmpjes

Van Jaap Dronkert, de producent van de verfiming van de kaping bij De Punt kregen we deze links door:
Ongetwijfeld zijn er meer foto's en filmpje sop het web beschikbaar.

Info Stichting Hondekop

Heeft u vragen en/of opmeringen, dan kunt u d.m.v. het formulier hieronder in te vullen contact met ons opnemen

Eén van de gedemonteerde kopschotten van de BDk 220902 werd uit de opslag gehaald en zeer grondig schoongemaakt. Maar waarschijnlijk is dit een kopschot van een andere Benelux Hondekop omdat het baknummer op dit kopschot niet overeenkomt met het baknummer van onze BDk.

Begin augustus is de BDk 220902 op een andere plek gezet. Nu staat het rijtuig wat dichterbij de werkplaats. De BDk is gedeeltelijk ontdaan van de zeilen.

Bij het opknappen van de schortplaten zijn alle hendels gedemonteerd. Deze zijn stuk voor stuk grondig schoongemaakt en daarna voorzien van een nieuw laagje verf.
Bij één van de buitenste cabineramen was de nodige roest ontstaan. Deze roestplek is door onze lasser uitgeslepen en vervangen door nieuw plaatwerk.